Homey

 

Homey gelanceerd in België

Na Verenigd Koninkrijk en Scandinavië Nederlands product nu ook in Belgische winkels verkrijgbaar

Enschede, 24 juli 2017 – Homey, het smarthomeplatform van het Nederlandse bedrijf Athom, is vanaf vandaag verkrijgbaar in België. Dit is de derde internationale stap van het product, nadat eerder verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië werden toegevoegd. “Wij zien in steeds meer delen van Europa de vraag naar echt slimme huizen toenemen”, geeft Stefan Witkamp, Commercieel Directeur van Athom, aan. “België is daarin voor ons de volgende logische stap op weg naar heel Europa”.

Lokale aanpassingen

“Doordat we per land lanceren, kunnen we ervoor zorgen dat Homey ook goed samenwerkt met apparaten die in dat specifieke land populair zijn”, legt Emile Nijssen, Creatief Directeur van Athom, uit. “Zeker nu we in België een paar goede partners hebben gevonden zijn we ervan overtuigd dat we ook deze markt kunnen veroveren.”

Waar te koop?

In Nederland is Homey beschikbaar in verschillende winkels, waaronder die van Media Markt, WifiMedia en Ivizi, en online specialisten zoals ROBBshop en Domotica-shop. In België komen hier de winkels van Intellihome.be en livinium.com bij “als start”. Daarnaast is Homey in alle landen beschikbaar via www.athom.com.

Nederlands en Engels

Op dit moment is Homey in het Nederlands en Engels beschikbaar. Andere talen staan op de planning, geeft het bedrijf aan, maar “hier is nog geen definitieve tijdslijn voor”. De lancering is dan ook voornamelijk gericht op Vlaanderen. “Maar uiteraard kunnen ook mensen uit andere gewesten Homey gebruiken, zij het in het Engels of Nederlands”, aldus Witkamp.

Over Homey – alles in huis verbonden

Met Homey combineer je alle apparaten in huis tot één eenvoudig en slim systeem. Bedien je hele huis met de gratis iPhone en Android App, en laat al je apparaten voor je samenwerken in scenario’s. Ongeacht van welk merk of technologie ze zijn – Homey werkt met bijna alles.

Homey bedient Tv’s, slimme thermostaten, verlichting, domoticasystemen, sensors, draadloze schakelaars, zonwering, luidsprekers en nog veel meer apparaten. Deze kunnen komen van een groot scala merken, waaronder Samsung, Philips Hue, Toon, Sonos, Nest, Fibaro, KlikAanKlikUit, Honeywell, Somfy, Alecto en zelfs Tesla. Een gecureerd overzicht van compatibele apparaten is te vinden op www.TalksWithHomey.com

Over Athom

Athom is begin 2014 opgericht door Emile Nijssen en Stefan Witkamp. Binnen Athom werkt inmiddels een team van 15 professionals aan de ontwikkeling en realisatie van Homey. Met Homey wil het bedrijf alle apparaten in huis verbinden en op een makkelijke manier bedienbaar maken voor iedereen. Homey is een succes geweest op de Kickstarter, en is beschikbaar in verschillende winkels en via www.athom.com.