Google Home mini test

Google Home mini test

Ja we hebben nu ook een Google Home mini in ons netwerk. Het is een grijze gestoffeerde speaker waar led lampjes gaan branden als deze actief is.

Google Home mini

 

De Google Home mini werkt samen met de App. Google Home , daar kan je alle aangesloten apparaten terug vinden en nieuwe te besturen apparaten toevoegen.

Inderdaad Google Home mini verstaat je ook in het Nederlands sinds kort en dit gaan we testen . In eerste instantie werkt hij prima als je weet welke commando’s je moet geven aan Google Home. De truk volgens mij zit hem erin je plaatsen, lampen en toestellen¬† een duidelijke en gemakkelijke¬† benaming te geven welke Google Home kan verstaan . Doe je dit niet dan krijg je snel meldingen over bedrijven en hun afstand. Dus alles een benaming geven is de boodschap. Er kunnen meerdere personen gebruik maken van Google Home in het zelfde netwerk en kunnen ook lampen en plaatsen zelf invullen naar wens.Ondertussen hebben we er enkele HUE lampen op aangesloten, maar dat is toch iets anders. Deze lampen instellen vergt wat tijd. Het op en aan zetten van de HUE lampen is geen probleem, maar deze van kleur doen veranderen via spraak is iets anders. Google Home mini verstaat wel Nederlands gesproken kleuren maar herhaald ze toch in het Engels wat voor verwarring kan zorgen. Benoem hier ook je lampen in de App van HUE zelf naar een andere naam welke handiger is dan de standaard instelling. Anders wil Google Home telkens alle lampen veranderen van kleur.