Domotica Sonoff

Sonoff domotica

Een van de goedkopere domotica en instapmodellen is deze van Sonoff.

Een beperkt gamma maar best leuk om te beginnen en niet al te moeilijk om te installeren.

Sonoff heeft schakelaars en detectoren die je kan bedienen via je smartphone.

De eerste vereiste bij dit systeem is een sterk wifi netwerk met goed ontvangst op alle plaatsen waar je deze domotica wenst te installeren. Het systeem kan handig zijn om verlichting aan en uit te zetten op afstand . Dus heb je kinderen welke wel eens vergeten de verlichting te bedienen is dit uiterst handig. Ook kan je simpel de buitenverlichting bedienen vanuit je zetel.

  

Ondertussen hebben we 4 schakelaars geïnstalleerd en 2 Wifi smart Switchen. Alle 6 producten werken naar behoren maar hou rekening dat het som enkele seconden kan duren voor je alle schakelaars online hebt via de app. Wat ik hier wil verduidelijken is dat je som sneller bij de schakelaar bent om het manueel te doen. Het heeft zeker ook voordelen vermits kinderen met hoofdtelefoon zitten te gamen op hun kamer, kan je van benden morse code zenden door de verlichting op en aan te zetten en zo hun aandacht trekken.
Ter verduidelijking een screenshot van de app. van Sonoff met de aangesloten schakelaars. De schakelaars zijn ook te verdelen in groepen om alles overzichtelijk te maken, zodat je niet telkens hoeft te scrollen om de juiste schakelaar te vinden.

Ook hebben we de Sonoff schakelaars en smart Switchen op de Google Home gezet, nu kan je ook via spraak de schakelaars en Switchen bedienen. Erg leuk en werkt ook via de Google Home Mini.